SpareBank 1 Nord-Norge gir millionbeløp

Bjørn Bremer (Adm. Direktør i VINN), Bjørn Bardal (banksjef SpareBank 1 Nord-Norge – Narvik) og Silje Bergh Lorentzen (Seniorrådgiver i VINN)

Bjørn Bardal, banksjef i SpareBank 1 i Narvik, ga tidlig uttrykk for behovet til å tenke større ang. Propellfabrikken, og har vært en sentral pådriver for utviklingen av programmet. Gjennom samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge har banken bevilget 2,12 millioner kroner til Propellfabrikken, tilsvarende halvparten av kostnadene knyttet til gjennomføring av fem programmer i Nord-Norge.

Første program i Narvikregionen avsluttes om en uke. Deretter følger runde to i samme region, og første i Harstadregionen. Nummer tre i Narvik og to i Harstad vil kjøres i fellesskap mellom det to regionene.

– Tenk hvilke signaler og effekter det kan gi for vår felles bo- og arbeidsregion? I lys av at også regionrådene våre slår seg sammen tror vi dette kan ha store potensialer for programmet og hele Hålogaland. I en landsdel som blant annet står samlet om et alpint VM, og hvor samarbeidsviljen både på tvers av kommune- og fylkesgrenser oppleves svært positiv, kan Propellfabrikken være et viktig bidrag. Propellfabrikken kan medvirke til å bygge ytterligere identitet og skape engasjement blant en målgruppe som i større og større grad velger å flytte herifra, sier prosjektleder Silje Bergh Lorentzen om felles program for de to regionene.

Klikk deg inn på Propellfabrikken.no for å lese mer om programmet.

– Dette er en felles utfordring for hele Nord-Norge, ikke bare Ofoten. Alle sliter med fraflytting. Ser man på tallene, viser de at vi blir færre og færre i Nord-Norge, under ti prosent av befolkninga. Da får vi også stadig mindre innflytelse i vår egen bakgård. Det er ikke noen hindring for at man skal kunne kjøre dette programmet over hele landsdelen. Derfor vil vi være med på det, forklarer Bardal til avisa Fremover.

I tillegg går banken inn med midler for utvikling av et Propellnettverk for å ivareta og følge opp deltakerne etter gjennomført program.

Parallelt skal det knyttes følgeforskning til programmet, for å dokumentere programmets effekter og resultater i løpet av de neste tre årene.

Les utfyllende sak i avisa Fremover.

Påmelding

Propellfabrikken.no kan unge og engasjerte personer i aldersgruppen 20-35 år innen kort tid sende inn søknad om deltakelse i Narvikregionen og Harstadregionen. Iløpet av Juni skal deltakergruppene være klare.

Tilbakemeldinger

kommentarer

Alle rettigheter VINN
Nettside levert av Gnist Design
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux