Gründerprisen 2017

Dette er femte året at Gründerprisen deles ut. Tidligere har den vært delt ut av VINN og Ofoten Sparebank, men i år har vi også fått med Futurum og Forskningsparken i Narvik. Prisen deles ut i samarbeid med Narvikregionens Næringsforening på Opptur konferansen. I juryen sitter Mari Nilsen (VINN), Sigve Stokland (Ofoten Sparebank), Frank Sundermeier (Narvikregionens Næringsforening), Ann-Hege Lund (Futurum), Håvard Hjallar (Forskningsparken i Narvik) og Stein Pettersen (Rekyl Reklame). Vi fikk inn mange spennede forslag og endte opp med 5 nominerte til prisen: Svein-Erik Høiem, Rune L. Krane, Lars Erik Niia, Ole Saltvik og Thor Ivar Morten Solberg.

 

Thor Ivar Morten Solberg (Ascas Miljø AS)

Thor Ivar Morten Solberg stiftet Ascas Miljø AS i 2008 og de er i dag 5 fast ansatte. Ved prosjekt er det 9 til 10 ansatte i sving. Noe av det Acsas Miljø gjør er å kartlegge oljeforurensning på bensinstasjoner / tankanlegg over hele landet, ta prøver av forurensede masser, rense forurenset vann / grunnvann og sanere forurenset grunn. De har utviklet eget utstyr og metodikk for rensing av oljeholdige masser. Ascas Miljø har et langsiktig samarbeid med Norut Teknologi og de driver kontinuerlig utvikling av metoder og utstyr. I 2015 omsatte de for 11 millioner.

 

Ole Saltvik (Saltvik Mek AS og Saltvik Påbygg AS)

Ole Saltvik stiftet Saltvik Mek AS i 2012. Saltvik Mek er en videreføring av Saltvik’s Mek Verksted stiftet av faren Kristian Saltvik i 1971. Saltvik Mek er lokalisert i Bjerkvik hvor Saltvikplogen produseres og der er de 8 ansatte. I tillegg til Saltvikplogen utfører Saltvik Mek alt arbeid som har med stål og metaller å gjøre. Saltvik Påbygg ble stiftet i 2016 hvor oppgaven er å ruste tunge kjøretøy etter kundens ønske om hva og hvordan kjøretøyet skal brukes. Ole sikret seg den såkalte «brunosten» i Teknologiparken hvor de har Nord-Norges nyeste (og kanskje råeste) overflatebehandlingsanlegg.

 

Lars Erik Niia (Njalasouka Adventures AS)

Lars Erik Niia stiftet Njalasouka Adventures AS i 2013 som tiltrekker seg turister fra hele verden for å opplever nordlyset, samisk kultur og reindrift. Her er hva Lars Erik har å si om oppstarten: «Vi har nå lagt bak oss vårt 3. Driftsår og ting går rett vei. Vi har i 3 sesonger satset på Nordlysturisme, det er en kort sesong men nå begynner vi å få lønn for strevet.

Njalasouka Adventures er et vinterbasert turistfirma med fokus på det samiske og reindrift. Produktet vi tilbyr er godt innarbeidet og av meget god kvalitet, det gjenspeiler seg i tilbakemeldingene fra våre kunder som kommer fra hele verden for å oppleve nordlyset. Vi har også arrangert en del utflukter for privatpersoner og firmaer, dette er noe som har vært meget vellykket og gode tilbakemeldinger på, så dette er noe som vi vil satse på i framtiden.

Nå holder vi på å utvikle flere spennende produkter som vil skape mere aktivitet og en lengre sesong for oss. Vi skal ikke bare være en reiselivsbedrift for den reisende turisten, men også for privatpersoner og lokale firma som vil oppleve noe annerledes og samtidig lære om det samiske livet rundt reindriften som vår familie driver i Narvikfjellene.

Dette hadde ikke vært mulig å fått til uten min samboer Sara og resten av familien som er med å hjelper til.»

 

Rune L. Krane (Busstransport AS)

Rune L. Krane stiftet Busstransport AS i 2013 sammen med pappa Kjell Christian Krane og de har allerede kjørt celebre personer som Kongen og den Polske Presidenten. Les hva Rune har å fortelle om oppstartet: «Det hele startet vel med at jeg stod i et veiskille der jeg måtte ta et valg om veien videre. Jeg hadde den gangen en forretningsplan for et transportopplegg. Jeg presenterte det for faren min. Han likte ideen men ville være med med forbehold om at vi gjorde noen endringer ifht hva vi skulle sikte oss mot. Man så helt klart et marked med plass til oss. Det ble investert i en relativt ny buss med topp moderne utstyr som tilfredstilte kundenes ønsker og behov.

I dag er vi inne i vårt 4. driftsår. Vi jobber fremdeles med å bygge oss opp og etablere Busstransport AS som et klart valg innen persontransport i Narvik og omegn. Det har ikke vært uten utfordringer, men vi har klart å holde oss flytende. Det har vært minst like viktig å ta vare på eksisterende kunder som nye kunder. Vi startet med 1 buss og i dag 2 busser og 2 minibusser tilgjengelig 24/7. En av våre fordeler er at vi har samarbeidspartnere over hele landet samt Sverige. Vår historie startet faktisk med 3 måneder på Nordkapp med kjøring for cruiseturister. Vi har kjørt Kongen, den Polske Presidenten. Hadde i 2015 Nord-Norges største oppdrag innen persontransport, under snuhavnen i Narvik. Hele 96 busser i sving over tre lørdager. Vi har vel egentlig vært det selskapet som har de litt mindre ordinære oppdragene, samtidig som vi har oppdrag som de fleste i vår bransje har. I 2016 startet vi med vår første faste kjøring, vi kjører arbeiderne fra SRBG som i dag jobber på Hålogalandsbrua. Dette er en kontrakt som varer så lenge de har jobb i Narvik. Jeg har klokketro på fremtiden! Det skjer veldig mye spennende i hele regionen innen for reiseliv og vi skal være med på denne bølgen. Vi må ekspandere og være innovativ skal vi klare å være med, noen jeg har tro på at vi får til.»

 

Svein-Erik Høiem (BP3 Prosjekt AS)

Svein-Erik Høiem er fra Narvik og stiftet BP3 Prosjekt AS som et enkeltpersonforetak i 2013. I 2016 omsatte de 4 i BP3 Prosjekt AS for 6 millioner og nå er de på jakt etter enda flere prosjektledere. Svein-Erik forteller at «Jeg var da eneste ansatte i selskapet. Jeg hadde i mange år jobbet i konsulentbransjen og hadde i flere omganger etablert virksomheter for andre og utviklet nye virksomhetsområder i eksisterende bedrifter. Etter å ha jobbet i Oslo fra 1996 til 2005, fikk jeg muligheten til å etablere en ny avdeling for COWI i Narvik. Der bygde jeg opp en avdeling fra 1 til 9 ansatte frem til 2009. Da begynte jeg som daglig leder i Enerconsult i Narvik, hvor jeg blant annet fikk ansvaret for å utvikle et nytt virksomhetsområde innenfor prosjektering av fornybar energi innenfor småskala vannkraft. I 2011 fikk jeg muligheten til å være med på utviklingen av Nordkrafts satsning på småkraftutbygginger og ble ansatt som Sjef Prosjektutvikling i Nordkraft Produksjon/Fjellkraft. Men, som sagt fikk jeg muligheten i 2013 til å etablere et eget selskap i Narvik som i dag er BP3 Prosjekt AS.

BP3 Prosjekt er i dag et lite firma med 4 ansatte med ingeniører/sivilingeniører som jobber med prosjektadministrasjon innenfor bygg og anlegg, industri og samferdsel. Vi leverer våre tjenester over hele landet og anser området mellom Bodø og Tromsø, samt Lofoten og Vesterålen som vårt hjemmeområde. BP3 har hatt en vekst både i antall ansatte og økonomiske resultater siden oppstarten i 2013. Vi omsetter i 2016 for ca. 6 MNOK. På grunn av stor etterspørsel av våre tjenester ønsker vi nå å øke vår kapasitet og er i en prosess for å ansette flere prosjektledere. Vi ser at markedet innenfor prosjektadministrasjon, hvor en kan levere prosjektledere med høy kompetanse er etterspurt i markedet. Dette ønsker vi i BP3 å være med å tilby, både regionalt og nasjonalt. Vi ser derfor muligheten til fortsatt vekst som god.»

Tilbakemeldinger

kommentarer

Alle rettigheter VINN
Nettside levert av Gnist Design
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux