Bærekraft? Miljøbevisst?

Magne Beddari og Silje Bergh Lorentzen i VINN er begge godkjente miljøfyrtårnkonsulenter.

Kunder, ansatte og myndigheter forventer i stadig større grad at bedrifter tar bærekraftansvar. VM Alpint 2027 i Narvik og Nord-Norge skal bli det mest bærekraftige vinteridrettsarrangementet som noen gang er arrangert. Futurum jobber for at hele Narvikregionen skal bli et bærekraftig reisemål. Hos oss merker vi at flere og flere virksomheter i regionen tar dette på alvor.

I følge Sustainable Brand Index sier 6 av 10 at bærekraft påvirker hva du kjøper, mens en måling fra Respons Analyse sier at 75 % foretrekker å kjøpe varer og tjenester fra miljøsertifiserte virksomheter.

Men hva betyr dette, og hvordan tar man ansvaret?

Én måte å gripe ansvaret på er å bli Miljøfyrtårnsertifisert. Narvikregionen består i dag av 31 Miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter, fordelt på 28 i Narvik kommune, to i Bardu kommune og én i Salangen kommune. Blant disse finner vi Narvikguten Pub (landets første sertifiserte pub), Frydenlund Kontorspar AS, REAM Distribusjon Norge AS (distribunal Narvik), hele Mester Grønn-kjeden, hele Thon Hotel-kjeden og Vinmonopolet i hele landet. Det altså alle mulige typer virksomheter som nå tar grep.

Her kan du se hvilke virksomheter i din kommune som er Miljøfyrtårnsertifisert: https://www.miljofyrtarn.no/avansert-sok/

Hva er Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft.

Gjennom et digitalt system får man konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser. Miljøfyrtårn er også den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU.

Kriteriene for å bli sertifisert er forskjellige fra bransje til bransje. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for over 80 ulike bransjer.

Sertifiseringsprosessen står du ikke alene om. Første del av prosessen er å bli fulgt opp av en godkjent miljøfyrtårnkonsulent. Silje Bergh Lorentzen og Magne Beddari hos oss er godkjente miljøfyrtårnkonsulenter, og blant de som hjelper virksomheter i hele Norge til å bli sertifiserte. Magne har jobbet med Miljøfyrtårn i 11 år, og Silje ble godkjent konsulent i februar 2018.

Ønsker du og din virksomhet å bli sertifisert? Ta kontakt med Silje eller Magne, eller besøk miljofyrtarn.no.

Silje Bergh Lorentzen | t: 481 27 987 | e: silje@vinn.no

Magne Beddari | t: 903 65 163 | e: magne@vinn.no

Tilbakemeldinger

kommentarer

Alle rettigheter VINN
Nettside levert av Gnist Design
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux